Over ons

Your journey, our mission!

Wij zien geloven als een reis, een ontdekkingsreis. Ontdekken wat geloven inhoud, God leren kennen en nog veel meer. Wij willen dat samen doen. Op een manier die bij jou past. Op jouw tempo. Met ruimte voor (jouw) vragen, twijfels en onzekerheden. 

Wij zijn een (kleine) groep alledaagse christenen die het onderwijs van Jezus in praktijk proberen te brengen. Voor ons gaat het in het Christelijk geloof om relaties en niet om religie. We hechten belang aan echte relaties en vriendschappen. Daarom zetten we niet alleen onze huizen open waar je welkom bent, maar delen we ook ons leven. 

Wij geloven dat de kerk geen gebouw is, maar een groep mensen. In die zin gaan we ook niet naar de kerk, maar zijn we de kerk. Wij hebben geen betaalde krachten in dienst en hebben geen gebouw. Daarom zijn we niet afhankelijk van financiĆ«le inkomsten. 

Wij zijn geen onderdeel van een denominatie, maar voelen ons verwant met de volgende organisaties: The Order of Mission (https://www.missionorder.org/) , Kairos Connexion (https://kairosconnexion.org/), Communitas (https://gocommunitas.nl/) en Nederland Zoekt (https://www.nederlandzoekt.nl/).


Geschiedenis

De initiatiefnemers van Stepping-stones zijn Mark en Jacolien. Eind jaren negentig, begin 2000, waren ze betrokken bij de start van een kerkplanting in Nieuw-Vennep. Dit was het begin van een proces om na te gaan denken over hoe je op een andere manier kerk kunt zijn, meer naar buiten gericht.
Dit heeft er ook toe geleid dat ze beiden de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk hebben gedaan om zodoende een goede basis te hebben. Aan het einde van hun studie zijn ze in Rotterdam terechtgekomen waar ze betrokken waren bij Crossroads Rotterdam. Mark in een betaalde functie en Jacolien als vrijwilliger.

Rond 2008 hadden ze sterk de indruk dat hun Rotterdam periode tot een einde was gekomen. Op advies hebben ze een stichting opgezet zonder concreet te weten wat ze zouden gaan doen. Ze waren al wel in contact gekomen met Mike Breen en zijn organisatie 3DM, die zowel in Engeland als de Verenigde Staten bezig waren met communities.
Lang verhaal kort, Mark en Jacolien hebben van 2012 t/m 2017 in Engeland gewoond waar ze onderdeel uit hebben gemaakt van 3DM Europe en Netwerk Church Sheffield. In die periode zijn ze zelf een community gestart, hebben ze andere (kerk)leiders gecoached, woonden er diverse jongvolwassenen bij hun in huis die een Discipleship Immersion jaar deden en hebben ze het boek ‘Stepping-stones to a day to day missional lifestyle’ geschreven, dat inmiddels ook vertaald is in het Nederlands. De inhoud hiervan vormt de basis van de coaching van Stepping-stones.

Sinds 2018 wonen ze in Gouda en in 2019 zijn ze gestart met Stepping-stones Gouda.